Gyakornoki helyet hirdet a Politikatudományi Intézet Comparative Agendas Project-je

Gyakornoki helyet hirdet a Politikatudományi Intézet Comparative Agendas Project-je

FELHÍVÁS SZAKMAI GYAKORLATRA

Társadalomtudományi Kutatóközpont

Politikatudományi Intézet

 

 Kinek van a legnagyobb befolyása a médiában megjelenő ügyekre? Miért tesznek fel kérdéseket a parlamenti képviselők? Mi határozza meg a költségvetési kiadások változásainak mértékét? Melyik politikai szereplő tud a legjobban alkalmazkodni a választók közpolitikai elképzeléseihez? Összefügg-e a politikai berendezkedés demokratikussága a közpolitikai napirend változásainak sajátosságaival?

 

Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre keresi a választ a Comparative Agendas Project, melyhez a Társadalomtudományi Kutatóközpont Politikatudományi Intézete pályázatot hirdet szakmai gyakorlatra BA, illetve MA képzésben részt vevő diákok számára.

 

A szakmai gyakorlat során a pályázóknak lehetőségük lesz a PTI mindennapi tevékenységében való részvételre, valamint részben önállóan végzendő elemző- és kutatómunkára is. A kiválasztásnál meghatározóak a projekt által elvárt speciális készségek, valamint az Intézet profilja iránti fogékonyság.

 

Program rövid leírása:

A gyakornok feladata az Intézetben folyó Comparative Agendas Project-hez (lásd: cap.tk.hu) kapcsolódó egyes tudományos és adminisztratív teendők ellátása. A tavaszi félév során meghirdetett pozíció kb. heti 10 óra elfoglaltsággal jár, melyet a kutatási igazgatóval való megállapodás szerinti beosztás mellett kell ellátni. Az Intézet a gyakornoki munkát igazolja a felsőoktatási intézmények számára. A gyakornok számára az Intézet anyagi juttatást nem biztosít.

A gyakornoki program során a felvettek megismerkedhetnek a kutatás során kialakított, négyszázezernél is több megfigyelési egységet tartalmazó adatbázisainkkal, bekapcsolódhatnak azok bővítésébe és feldolgozásába. A jelentkezőknek változatos feladatai lehetnek a média és a pártprogramok vizsgálatától a parlament és a kormány működésének elemzésén át egészen a költségvetések kutatásáig. A gyakornoki program végén a résztvevőknek lehetősége van beszámolni arról, hogy mit tanultak itteni munkájuk során. A kutatásról részletesebben itt lehet olvasni.

 

Az Intézet vállalja:

·     A gyakornok számára egy kutató mint mentor biztosítása, akivel napi kapcsolatban áll, és bevezeti őt a tudományos kutatások lebonyolításának mikéntjébe.

·     Aktuális szakdolgozat- vagy kutatási témában szakmai segítségnyújtás (adatbázis, bibliográfia, kéziratok véleményezése). Számítógépes elérhetőség és korlátozott szkennelési, fénymásolási lehetőségek.

·     Kutatási támogató nyilatkozatok, adott esetben pályázati ajánlások, véleményezések biztosítása.

·     A gyakorlat teljesítésének igazolása.

A gyakornokok rendszeres visszajelzést kapnak munkájukról, teljesítményükről és fejlődésükről. Az együttműködés végén - amennyiben szükséges - véleményezésre kerül sor.

 
Pályázati feltétel:

A pályázat jelentkezési feltételei (a pályázathoz csatolandó):

- Legfeljebb egy oldalas motivációs levél, mely többek között kifejti, hogy a pályázati kiírásban előnyként meghatározott képességek (ld. alább) közül melyikkel rendelkezik a jelölt.

- Önéletrajz;

- Érvényes, nappali tagozatos hallgatói jogviszony igazolása valamely magyarországi vagy külföldi felsőoktatási intézményben;

- Legalább középfokú angol nyelvtudás igazolása;

-Adatkezelési tájékoztató (letölthető: https://tk.hu/uploads/files/ADATKEZELESI_TAJEKOZTATO_koezalkalmazotti_jogviszony_uegyintezese.pdf)

Előny:

- Haladó informatikai ismeretek (programozási tapasztalat; adatbázis- és honlapkezelési tapasztalat; Excel)

- Haladó kvantitatív adatelemzési ismeretek (STATA, SPSS)

- Magasabb szintű angol nyelvtudás;

- A szakirányú alapszakos végzettség, illetve mesterszakos jogviszony

 

Jelentkezési határidő:

A jelentkezés határideje: 2022. február 24. 12:00.

A pozíció betöltésének kezdete: 2022. március 6.

 

A jelentkezés módja:

A pályázati anyagot elektronikus formában kérjük eljuttatni Molnár Csabának: molnar.csaba@tk.hu

A TK PTI adatkezelési irányelvei az alábbi linken érhetőek el: https://tk.hu/uploads/files/ADATKEZELESI_TAJEKOZTATO_koezalkalmazotti_jogviszony_uegyintezese.pdf

 Kérjük a gyakornoki programunkra jelentkezőket, hogy a linken található dokumentumot tanulmányozzák át, azt aláírásukkal ellátva a jelentkezésükkel együtt szintén juttassák el részünkre!

További információ: Molnár Csaba, tudományos segédmunkatárs (molnar.csaba@tk.hu)

 

Budapest, 2022. február 7.

 

Dr. Boda Zsolt

Projektvezető